T – Bone steak

 

4 stk.  T- Bone

salt og peber

Smør eller margarine

 

Fremgangsmåde:

Brun og steg steaken i ca. 5 min. på hver side i smør eller margarine. Vend den ofte og drys salt og peber på under stegningen. T- Bone steaken serveres på en tallerken med bønner samt tomat.

 

 

 

 

Stegte kartoffelbåde

 

1 kg. Kartofler

20 gr. smør

Salt

Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, skær dem i både og dup dem med noget vandsugende (papir eller et rent viskestykke) til de er tørre. Sæt en gryde vand over og kom 1/2 -1 tsk salt i og kog kartoffelbådene i 2-4 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt tørre igen. Tag en pande, kom smør på den og steg ved svag varme kartoffelbådene brune og møre på alle sider. Vend jævnligt kartoflerne på panden. Lige inden servering kværnes lidt fint salt hen over kartoflerne.

 

4 stk. Majskolber

Fremgangsmåde:

De grønne blade pilles af majsen, og denne koges hel i ca. 7 - 8 min. Majsen skal være mørkegul.

Majsen serveres med smør og salt

 

1 pose grønne bønner

Fremgangsmåde:

Bønnerne bringes i kog et par minutter

 

4 stk. Tomater

 

Fremgangsmåde:

Der skæres et snit i toppen af tomaterne. Disse lægges i kogende vand i ca. 15 sekunder. Eller til skindet løsner sig. Tomaterne tages herefter op og skindet fjernes. Kernerne fjernes, og det resterende frugtkød skæres i både.

 

Hvidløgssmør

250 gr. Smør

Hvidløg og persille

 

Fremgangsmåde:

Disse tre ingredienser blandes sammen efter behag.

 

Flutes

Fremgangsmåde:

Varm flutes i ovnen

 

 

 

Béarnaisesovs

6 æggeblommer
1 spsk hakket Persille
2 spsk bouillon
2 – 3 spsk béarnaise-essens
250 g smør

 

Smelt smørret. Pisk æggeblommer 1 spsk. béarnaise-essens og bouillon i en skål, til det er skummende. Sæt skålen over vandbad. Dvs. en kasserolle med varmt vand ikke over 70 grader som hele tiden holdes på denne temperatur. Pisk konstant. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Pisk hele tiden kraftigt. Pisk til sovsen lyder hul. Tag den af og pisk så de ikke skiller af eftervarmen i skålen. Smag til med bearnaise-essens, salt, hvid peber og evt. hakket kryddergrønt. Hæld straks sovsen i en varm sovsekande. 

Amerikansk Æblekage

150 g Smør
150 g Hvedemel
200 g Sukker
1 tsk Bagepulver
1 Æg
5-6 Æbler
evt. lidt Kanel, hvilket giver kagen en lækker smag!!

 

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne, skær dem i både og lig dem i et ildfast fad, drys dem evt. med lidt kanel. Smelt smørret og lad det køle af. Bland mel, sukker og bagepulver. Rør sammenpisket æg heri sammen med smørret. Bred dejen ud over æblerne. Bages ved 180 grader i ca. 40 min.

Smager bedst med flødeskum eller cremefraiche til.